Hanfa odobrila Umirovljeničkom fondu stjecanje dionica CO

Bez autora
Oct 10 2011

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici donijela rješenje kojim se Umirovljeničkom fondu daje odobrenje za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela više od 20 posto u glasačkim pravima i temeljnom kapitalu Croatia osiguranja. Umirovljeničkim fondom upravlja HPB-Invest iz Zagreba. Uprava Hanfe navedeno je rješenje donijela odlučujući o zahtjevu HPB-Investa za izdavanje odobrenja za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela u Croatia osiguranju za račun Umirovljeničkog fonda. HPB Invest dužan je izvijestiti Hanfu o stjecanju udjela u roku od 15 dana od stjecanja. Izreka rješenja objavit će se u Narodnim novinama. Podsjetimo, Vlada RH sredinom rujna donijela je odluku da se Umirovljeničkom fondu bez naknade prenese 91.741 dionica Croatia osiguranja, što predstavlja 29 posto temeljnog kapitala. Prosječna tržišna vrijednost navedenih dionica procjenjuje se na 458,7 milijuna kuna.

Hanfa odobrila Umirovljeničkom fondu stjecanje dionica COHrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici donijela rješenje kojim se Umirovljeničkom fondu daje odobrenje za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela više od 20 posto u glasačkim pravima i temeljnom kapitalu Croatia osiguranja.

Umirovljeničkim fondom upravlja HPB-Invest iz Zagreba. Uprava Hanfe navedeno je rješenje donijela odlučujući o zahtjevu HPB-Investa za izdavanje odobrenja za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela u Croatia osiguranju za račun Umirovljeničkog fonda. HPB Invest dužan je izvijestiti Hanfu o stjecanju udjela u roku od 15 dana od stjecanja, piše u rješenju. Izreka rješenja objavit će se u Narodnim novinama.

Podsjetimo, Vlada RH sredinom rujna donijela je odluku da se Umirovljeničkom fondu bez naknade prenese 91.741 dionica Croatia osiguranja, što predstavlja 29 posto temeljnog kapitala. Prosječna tržišna vrijednost navedenih dionica procjenjuje se na 458,7 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik